Cum sa prepari cel mai gustos lapte condensat in stilul DeLatte

Te-ai saturat de dulciurile cunoscute care parca nu mai au gustul de odinioara? Simti nevoia sa experimentezi ceva nou? Ei bine, laptele condensat reprezinta o alternativa dulce ideala, fiind recomandat chiar de catre celebrul bucatar Adi Hadean.Laptele condensat poate fi preparat de catre oricine, nefiind necesare cunostinte gastronomice vaste. Mai mult decat atat, laptele condensat sta la baza a numeroase deserturi delicioase. DeLatte te învata sa prepari lapte condensat aidoma unui profesionist.

delatte dulce de lecheLaptele condensat a fost creat pentru prima data in jurul anilor 1800 din nevoia indispensabila de a transporta laptele catre zone unde acesta nu era disponibil. Cu toate acestea, laptele condensat a continuat si continua sa ia amploare, clasandu-se printre cele mai apreciate deserturi realizate cu usurinta chiar si de catre un copil.

Laptele condensat urmareste sa asigure consumatorul de calitatile nutritive superioare laptelui praf, fapt demonstrat si de transportul total diferit fata de ,,competitorul” sau. Una dintre caracteristicile fundamentale ale laptelui condensat rezida in eliminarea unei cantitati mari de apa din lapte (aproximativ 60%) si adaugarea unui stabilizator, in acest caz zaharul.

Laptele condensat reprezinta un amestec intre lapte praf si zahar. Modul de preparare al acestui desert nu depaseste 5 minute, fiind o reteta usoara si accesibila oricui. Primul pas al retetei propuse de DeLatte consta in amestecarea laptelui praf cu apa calduta si zaharul, adaugand, ulterior, untul si punand intreaga competitie la fiert, la foc mic. Apoi este necesar sa amestecati incontinuu (de preferabil cu un tel) pana cand zaharul se dizolva complete si se creeaza o crema de lapte condensat cu o nuanta galbuie.

Prin urmare, gratie texturii cremoase si gustului dulceag, laptele condensat se constituie drept materie prima intr-o gama variata de retete. In tara noastra, laptele condensat nu s-a comercializat pana in prezent, insa DeLatte face posibila achizitia cutiilor de lapte condensat, vizand evolutia gradului de satisfacere a consumatorului. Daca vrei sa incerci ceva nou, ia-ti 5 minute azi si experimenteaza acest nou proces culinar. Cine stie, poate iti va aprinde dragostea si pasiunea pentru bucatarie si vei ajunge sa lucrezi cot la cot cu bunul nostru prieten, Adi Hadean.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s